اصول مدیریت و کسب و کار در سرزمین حکایات

« تئوریهای مدیریتی و قواعد کسب و کار را با حکایتهای زیبا و تجربیات گرانبهای مدیریتی فرا بگیرید »

اصول مدیریت و کسب و کار در سرزمین حکایات

« تئوریهای مدیریتی و قواعد کسب و کار را با حکایتهای زیبا و تجربیات گرانبهای مدیریتی فرا بگیرید »

اصول مدیریت و کسب و کار در سرزمین حکایات

بنام آفریننده زیبایی ها
در دنیای کنونی، علوم مدیریت و کسب و کار، بیش از پیش، جایگاه خود را در علوم انسانی و بازرگانی یافته است و هر روز به طور شگفت انگیزی بر تعداد علاقه مندان این شاخه از علوم افزوده می شود. همچنین تعداد افرادی که به دلایل شغلی و حرفه ای مجبور به یادگیری اصول مدیریت و کسب و کار هستند نیز در حال افزایش است. البته شاید مهمترین دلیلی که موجب گردیده است تا بیشتر مردم دنیا، خود را درگیر مسائل مرتبط با مدیریت و کسب و کار بدانند این است که تقریباً تمامی شغلها و کسب و کارها، به صورت مستقیم و غیر مستقیم، نیازمند فراگیری اصول مدیریتی مربوط به حوزه های کاری خود هستند. بنابراین ضروری است تا با مجموعه اصول روز مدیریتی و کسب و کار، آشنا بوده و در موقع لزوم، آنها را به کار بست.
اما نکته این است که یادگیری اصول مدیریت و کسب و کار به خودی خود، کمی خسته کننده و حوصله بر است. بنابراین در این وبلاگ، تلاش شده است تا موضوعات برجسته و به روز مدیریتی، به زبانی ساده و در قالب حکایات و روایات انسان و حیوان، بیان گردد. قرآن کریم برای عینی و قابل فهم کردن مطالب و آموزه‌ها از تشبیه معقول به محسوس استفاده می‌کند از این رو باید در بیان مطالب معقولی که دور از دسترس و یا اندیشه فراگیران است، از روش تشبیه بهره جست. اینیشتین معتقد است: "مثال زدن، فقط یک راه دیگر آموزش دادن نیست، تنها راه آن است."
بدون شک، این شیوه می تواند به دانشجویان رشته های مرتبط، کمک نماید تا راحت تر موضوعات مورد نظر را فرا بگیرند. همچنین به مدیران، کارشناسان و کارمندان ادارات خصوصی و دولتی نیز کمک می کند تا هر چه بهتر موضوعات اشاره شده را درک نموده و به کار ببندند. سخنرانان و مجریان دوره های آموزشی نیز می توانند با بهره گیری مناسب از حکایات و داستان های موجود در کتاب، با اثربخشی بالاتری، مطالب خود را به مخاطبان، ارائه نمایند.
در این وبلاگ تلاش می شود تا با ارائه داستانها، حکایات، تجربیات و طنزهای ظریف و بعضا واقعی، درک مطالب، اصول و تئوری های کسب و کار، برای علاقه مندان این حوزه، آسانتر و جذابتر گردد

بایگانی

الاغ و بار نمک

يكشنبه, ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۸:۰۵ ق.ظ

واژه های کلیدی: هم­راستایی منافع سازمانی و شخصی، ایجاد تعهد سازمانی


مردی نمک فروش، هر روز بار سنگینی از نمک بر روی الاغ خود می­بست و به شهر می برد و می ­فروخت. یک روز هنگام عبور از رودخانه، پای الاغ سر خورد و افتاد. وقتی الاغ با کمک مرد بر روی پاهای خود ایستاد بیشتر بار نمک در آب حل شده بود. الاغ که فهمیده بود چقدر بارش سبک تر شده است باقی راه را تا شهر با خوشحالی طی کرد. روز بعد، مرد و الاغ دوباره با بار نمک عازم شهر شدند. الاغ با به خاطر داشتن اتفاق دیروز، هنگام عبور از رودخانه، دوباره خود را به درون آب انداخت و بار خود را سبک کرد. مرد با خود فکر کرد این طوری خیلی ضرر خواهد کرد و تصمیم گرفت به جای نمک چیز دیگری بفروشد.

بنابراین الاغ را برگرداند و دو بسته بزرگ پشم گوسفند بر روی الاغ بست. در گذر از رودخانه، الاغ دوباره خود را در آب اندخت اما وقتی بلند شد مجبور شد باری ده برابر سنگین­تر از قبل را تا شهر حمل کند.


برداشت

هر سازمان ماموریتی دارد و انتظار می رود که هر یک از کارکنان سازمان ، همراه سازمان بوده و به آن در پیشبرد ماموریت کمک کنند. ممکن است کارکنان، آنچه را که سازمان از آنها می­ خواهد، به طور معمول انجام دهند اما در واقع، انگیزه اولیه کارکنان، دلیل دیگری دارد. کارکنان کار می کنند برای اینکه مخارج زندگی خود را تامین کنند. اگرچه کارکنان، متعهد به کار هستند اما اگر همراستایی (لازم و موثر) بین ماموریت کارکنان و ماموریت سازمان وجود نداشته باشد، انگیزه لازم نیز وجود نخواهد داشت تا کارکنان بیش از آنچه که باید، برای سازمان کار کنند یا به سازمان کمک کنند تا به اهداف بزرگ­تری دست یابد.

یکی از نقش های اصلی مدیر این است که به کارکنان کمک کند تا به هدف بالاتری در کارشان فکر کنند. البته دستیابی به چنین شرایطی مستلزم فراهم کردن نیازهای اولیه و سطح پایین در سلسله مراتب نیازها (چه در محیط زندگی و چه در محیط کار) است تا کارکنان انگیزه لازم برای پذیرش اهداف عالی­تر را داشته باشند.


برگرفته از کتاب "اصول مدیریت و کسب و کار در سرزمین حکایات" نوشته  وحید نثائی



نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی