درخت الماس
تاجری بزرگ در باغش قدم میزد و از دیدن درختان و میوه های آن لذت میبرد. او پس از مدتی به باغبانش گفت: کاشت درخت الماس را باید زودتر شروع کنی. باغبان در جواب بازرگان پاسخ داد: چشم آقا، ولی همانطور که میدانید درخت الماس پس از صد سال، به میوه مینشیند. بازرگان، اندکی به فکر فرو رفت و در حالی که به دوردستها خیره شده بود، با جدیت تمام به باغبان گفت: اگر اینطور است پس همین حالا شروع کن.
برداشت
سازمانها باید اهداف خود را طبقه بندی نموده و با اولویت بندی صحیح، در تبدیل اهداف بلند مدت به کوتاه مدت (هدفگذاری) برنامه ریزی مناسب نماید. اما نکته مهم این است که نباید صرفاً بر نتایج زود بازده و در دسترس متمرکز شد و اهداف کلان و یا دیر بازده را به فراموشی سپرد. متاسفانه برخی مدیران، توجه خاصی بر نتایج آنی و زود بازده دارند. این امر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یک دلیل این است که آنها با تکیه بر همین نتایج می توانند راندمان کاری خود را بالا نشان داده و یا نظر موافق دیگران را سریعتر به خود جلب نمایند. اما دلیل دیگر میتواند کم حوصلگی، فشار زمان، الزام پاسخگویی به ذینفعان، تغییر مداوم مدیران و ... باشد.
علت هر چه باشد مطمئناً به سود سازمان، مأموریت و رسالت آن نخواهد بود. یکی از بخشهای مهم تعریف مدیریت، تلاش در جهت تحقق اهداف مشترک سازمانی و رسیدن به مطلوب نهایی سازمان است. بنابراین، نباید به صرف اینکه تحقق اهداف سازمانی مستلزم زمان زیادی است از آن، چشم پوشی و یا به زمان دیگری موکول نمود. مدیریت زمان تنها فرایند مشخص نمودن اولویت های شما نیست بلکه تشخیص مقدار زمان موجود و شیوه به کار بردن این زمان برای انجام کار را نیز شامل می شود. اگر میتوانید کاری را سریعتر از دیگران انجام دهید پس آن را به دیگری واگذار نکنید.
- برگرفته از کتاب "اصول مدیریت و کسب و کار در سرزمین حکایات" نوشته وحید نثائی